wtorek, 19 czerwca 2012

Kawowe meringue

Kawowe meringue składniki:
250ml mleka
50ml wody
50ml kawy czarnej parzonej z ekspresu lub kawiarki
15ml syropu Creme brulee firmy Monin
4 małe bezy
syrop czekoladowy
10 kostek lodu

Do blendera wlewamy mleko i wodę dodajemy kawę, syrop creme brulee, bezy oraz 5 kostek lodu. Wszystko miksujemy na gładką masę. Syrop czekoladowy wylewamy na ścianki wysokiej szklanki oraz na jej dno, dodajemy kostki lodu i zalewamy miksem kawowo - bezowym. Dekorujemy pyłem bezowym czyli pokruszoną bezą.

Smacznego.













   Wszystkie elementy dekoracyjne szkło porcelana i dodatki można kupić w sklepie Magiczny Dom Al. NMP 73, 42-200 Częstochowa lub w sklepie internetowym Magiczny Dom. http://magicznydom.eu/   POLECAM i zapraszam w imieniu własnym i Szeffe!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz