poniedziałek, 4 marca 2013

"Moninowa" white chocolate cafe


"Moninowa" white chocolate cafe składniki:

mleko 200ml
mała czarna kawa typu espresso parzona lub rozpuszczalna
syrop MONIN white chocolate
cukier wanilinowy lub pył kawowy do dekoracji



   Mleko wlewamy do garnuszka wrzucamy pół łyżeczki cukru wanilinowego i podgrzewamy przez chwile, następnie mleko przy pomocy sprzętu do spieniania ubijamy aż powstanie gęsta, mleczna piana. Do wysokiej szklanki wlewamy około 20ml syropu white chocolate, na syrop wykładamy piane mleczną, a następnie przy pomocy łyżki dolewamy delikatnie mleka tak żeby nie zmieszało się nam z syropem, aż wypełnimy szklankę po brzeg. Czekamy chwilkę i dolewamy jednego shota espresso ( czyli małą czarna kawkę ). Przyozdabiamy odrobiną cukru wanilinowego i pyłem kawowym.


Smacznego.















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz